maanantai 2. toukokuuta 2011

Pääsiäinen, vappu ja kaikkea siitä väliltä

Hejsan pitkästä aikaa. Viimeksi lopetettiin pääsiäiseen, joten jatketaan siitä. Me, perheen hihnanpäät, vietimme pääsiäistä rakkaassa sinikeltaisessa naapurimaassa, jossa oli ihanan aurinkoista, lämmintä ja kallista. Reissun ajaksi koirulit pääsivät luottohoitoloihin eli Molly ihan tuohon lähinaapuriin vanhemmilleni ja Manna puolestaan kotikotipesään eli Miselinilään. Julkinen suuri kiitos kaikille vaivannäöstä, olette parhaita! Tässä pieni kollaasi kaksijalkaisten matkasta:

Komeita maisemia ja eksoottisia elukoita Skanssenilla.



Manna pääsi pääsiäispyhinä pyörimään myös näytelmäkehissä, tällä kertaa Lappeenrannassa. Sieltä tuomisina laatuarvosana Erinomainen, joten näin katkesi Erittäin Hyvä putki ;) Tässä Ruottinpojan Carl-Gunnar Stafbergin arvio: "Nätt huvud. Kunde bara örönen bättre. Aningen kort hals. Bra rygg. Tillräckliga vinklar. Bra pälskvalitet. Rör sig ok."

Pääsiäisen jälkeiset päivät menivätkin sitten palautuessa itse kullakin. Koirat olivat hoitoreissujensa jäljiltä mahdottoman väsyneitä, joten kaikin puolin ryytynyttä sakkia makoili iltaisin pitkin sohvia ja sänkyjä tässä huushollissa. Vappuaaton aatto vietettiinkin sitten agilitytreenien merkeissä. Olimme ensimmäistä kertaa ulkokentällä ja meno sen mukaista. Sai pitkästä aikaa juosta oikein kunnon radat, koska hallissa ei tuo tila oikein anna myöden. Molly vetäisi itsensä niin kuumaksi, että päätti käydä heittämässä talviturkin läheisessä "joessa". Ei tuntunut olevan edes kylmää. Radan lisäksi teimme pikkuharkkana "pakkovalssijaakotusta" (ehkä, en taaskaan muista kunnolla, argh!). Tähän harjoitukseen Manna taipui Mollya paremmin, mutta kyllä se vanhuskin sitten hokasi mistä on kysymys. Manna jääkin nyt taas pakolliselle narttutauolle, ja juoksee seuraavat kolme viikkoa kotinurkissa.

Vappuaattona teimme pikkuisen retken Otavan kirkkokiville. Ovat muuten melkoisen vaikuttavat,  10 000 vuotta vanhat murikat eli jos liikuskelette täällä suunnalla niin kannattaa käydä tsekkaamassa. Harvinaislaatuista kuvamateriaalia siltä reissulta.

Tuo kuvassa näkyvä on siis vain murto-osa toista kiveä. Kivet ovat 12 ja 18 metriä korkeat, joten aika pieneksi siinä tällainen puolitoistametrinen pikkukääpiö itsensä tuntee.

Ei kommentteja: